Međunarodna konferencija o utjecaju recesije na obrambeni sektor

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/racviac_01072010_v.jpg

U Domu hrvatskih branitelja u Puli od 30. lipnja do 2. srpnja 2010. godine održava se međunarodna konferencija pod nazivom „Globalna financijska i ekonomska kriza: njen utjecaj na upravljanje obrambenim resursima, sustav nabave u sektoru obrane i njihovu transparentnost“.

Ova, treća po redu, međunarodna konferencija koju zajednički organiziraju Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC) i NATO okupila je 30-tak sudionika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, NATO-a, predstavnike Transparency Internationala, Regionalnog vijeća za suradnju i američke savjetodavne agencije za upravljanje obrambenim resursima „Booz Allen Hamilton“.
Svrha konferencije je uspostaviti zajedničku platformu za međusobnu razmjenu mišljenja i iskustava o glavnim aspektima u području upravljanja resursima obrane, u kontekstu globalne ekonomske krize, prvenstveno iz perspektive NATO članica, kao i zemalja partnera u Europi.
Konferenciju su otvorili direktor RACVIAC-a Nikola Todorčevski i viši obrambeni ekonomist Uprave za ekonomiju obrane i sigurnosti NATO-a Adrian Kendry.
Uvodno predavanje pod nazivom „Ministarstvo obrane u recesiji“ održao je načelnik Službe za međunarodnu obrambenu suradnju MORH-a  Davor Ćutić.



Vijesti