Medicinsko osoblje Hrvatske vojske angažirano u Varaždinskoj bolnici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/12/vojno-zdravstveno-srediste-1024x607.jpg

Deset medicinskih sestara i tehničara, pripadnici Zapovjedništva za potporu i Hrvatske kopnene vojske angažirano je od ponedjeljka 6. prosinca 2021. godine kao potpora Općoj bolnici Varaždin.

Na taj način Hrvatska vojska nastavlja pružati pomoć lokalnoj zajednici i civilnim institucijama Republike Hrvatske u suzbijanju pandemije COVID-19.

Medicinsko osoblje Hrvatske vojske angažirano je temeljem zamolbe koju je Ministarstvu obrane uputio Operativni tim Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, obzirom da je zbog velikog broja hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19, u bolničkom sustavu Varaždinske bolnice došlo do velike potrebe za angažiranjem dodatnih medicinskih sestara i tehničara.

Hrvatska vojska tako uz pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske – izgradnjom ekspedicijskih kampova i šatora, pomoć pruža i angažmanom vojno zdravstvenog osoblja iz sastava zdravstvenih postrojbi Zapovjedništva za potporu i Hrvatske kopnene vojske.

Pripadnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu za vrijeme pandemije u Republici Hrvatskoj pored redovnih zadaća pružanja zdravstvene potpore pripadnicima HV-a i djelatnicima MORH-a (liječenje oboljelih, cijepljenje, sanitetsko prevoženje te provedba protuepidemioloških mjera) i sudjelovanja u hitnom zračnom medicinskom prijevozu, do sada su bili uključeni i u pružanje pomoći županijskim Zavodima za javno zdravstvo, rad “Stacionara Arena Zagreb”, pružanje zdravstvene skrbi privremeno smještenih štićenika domova za starije i nemoćne iz Petrinje i okolnih naselja u vojarni “pk Predrag Matanović” u Petrinji, veterinarski-zdravstveni nadzor prostora za podjelu hrane civilnom stanovništvu te evakuaciji unesrećenog civilnog stanovništva nakon razornih potresa u Sisačko–moslavačke županiji (helikopterski i sanitetski-cestovni prijevoz pacijenata iz petrinjske i sisačke bolnice u zagrebačke bolnice).

Objava Medicinsko osoblje Hrvatske vojske angažirano u Varaždinskoj bolnici pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti