Krila Oluje nagrađena za najbolji nastup u Češkoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/krila_08092014_v.jpg
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

Akrobatska grupa „Krila Oluje“ iz sastava Eskadrile aviona (EA) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, 5. i 6. rujna 2014. godine sudjelovala je u Češkoj Republici na zrakoplovnoj manifestaciji u mjestu Hradec Kralove gdje su osvojili nagradu za najbolji program nastupa.


Prilikom povratka u bazu Zemunik, danas 8. rujna pilote je dočekao i pozdravio zapovjednik 93. zrakoplovne baze pukovnik Karol Lučan te im čestitao na još jednom izvrsnom nastupu i osvojenoj nagradi. „Ponosni smo na vaše nastupe i na dojam koji ostavljate kod brojnih posjetitelja i stručnih analitičara koji zahtjevnost i način na koji izvodite akrobatski program ocjenjuju najvišim ocjenama. Siguran sam da ćete i u novom sastavu biti u vrhu svjetskog akrobatskog letenja“, istaknuo je pukovnik Lučan.

Ovo je bilo 23. gostovanje grupe „Krila Oluje“ na međunarodnim zrakoplovnim nastupima u trinaest zemalja svijeta, dok su se publici u mjestu Hradec Kralove predstavili treći put.

Nastupom u Češkoj zaokružen je ciklus nastupa akrobatske grupe u ovom sastavu. Bojnik Nenad Hasnek upućen je na vojnu izobrazbu a zamijenit će ga satnik Ivan Anđić koji se za akrobatske nastupe priprema već godinu dana. Dugogodišnji službeni komentator grupe, natporučnik Darko Belančić započet će osposobljavanje za novog člana Krila Oluje.

Uz vođu grupe bojnika Matiju Vrđuku (103 nastupa), zadnji puta u ovom sastavu nastupali su bojnik Nenad Hasnek kao lijevi pratitelj (98 nastupa) te satnik Josip Čolak kao desni pratitelj (20 nastupa). Satnik Edvard Krišto je repni pratitelj (79 nastupa) dok su vanjski lijevi i desni pratitelji satnici Božen Tadić (67 nastupa) i Siniša Hucika (63 nastup).

Uz šest pilota grupe i dvojicu budućih članova u Češkoj Republici je bilo i deset zrakoplovnih tehničara koji su se brinuli za ispravnost i tehničke preglede aviona Pilatus PC-9M.



 

    Krila Oluje nagrađena za najbolji nastup u Češkoj

    Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/krila-oluje-nagradena-za-najbolji-nastup-u-ceskoj/krila_08092014_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/krila-oluje-nagradena-za-najbolji-nastup-u-ceskoj/krila_08092014_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/krila-oluje-nagradena-za-najbolji-nastup-u-ceskoj/krila_08092014_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/krila-oluje-nagradena-za-najbolji-nastup-u-ceskoj/krila_08092014_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/krila-oluje-nagradena-za-najbolji-nastup-u-ceskoj/krila_08092014_02.jpg


Vijesti