Korizmena duhovna obnova pripadnika 40. HRVCON-a KFOR na Kosovu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-19-kfor-1024x683.jpg
Korizmena duhovna obnova pripadnika 40. HRVCON-a KFOR na Kosovu | Foto: 40. HRVCON

Pripadnici 40. hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru NATO-a KFOR u Republici Kosovo sudjelovali su na korizmenoj duhovnoj obnovi

Pripadnici 40. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciji KFOR u Republici Kosovo sudjelovali su na korizmenoj duhovnoj obnovi u vojnim kampovima “Film City” u Prištini i “Villaggio Italia” u Peći.

Duhovnu obnovu je, na poziv vojnoga kapelana don Branka Čagelja, predvodio isusovac pater Vinko Maslać DI, superior i župnik katedralne župe Presvetog Srca Isusova iz Skoplja. Tema duhovne obnove bila je “Protjerani Isus”, a obuhvaćala je predavanja, molitvu, duhovni razgovor, priliku za ispovijed i slavlje mise.

U svojim predavanjima pater Maslać govorio je o svemu onome što je Isus za života prolazio te usporedio sa životnim situacijama njegov progon kroz povijest, napad na Crkvu, vjernike i moralne vrijednosti. Kao primjer trpećeg življenja svoje vjere istaknuo je primjer svete Majke Terezije koja je rođena u Skoplju, a usko je povezana s albanskim i hrvatskim narodom.

Nakon razmatranja određenih postaja križnoga puta, voditelj duhovne obnove pozvao je prisutne da pristupe ispovijedi, nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje.

Vojni kapelan don Čagelj na kraju je zahvalio pateru Maslaću na njegovu vremenu i trudu koji je izdvojio kako bi duhovno okrijepio pripadnike Hrvatske vojske koja se nalazi u mirovnoj operaciji.

Zapovjednik 40. HRVCON-a brigadir Rajko Perić također je zahvalio pateru Maslaću te mu u znak zahvalnosti predao zahvalnicu.

Korizmena duhovna obnova pripadnika 40. HRVCON-a KFOR na Kosovu | Foto: 40. HRVCON

Objava Korizmena duhovna obnova pripadnika 40. HRVCON-a KFOR na Kosovu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti