Kontraadmiral Simičić proveo nadzor spremnosti PP NOS OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pp-nos_13052011_v.jpg

U Zapovjedništvu Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama danas, 13. svibnja 2011. godine, zamjenik načelnika GS OS RH za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić sa suradnicima, proveo je nadzor u cilju sagledavanja spremnosti PP NOS OS RH za protupožarnu sezonu 2011.


Tijekom nadzora, zapovjednik PP NOS OS RH, general bojnik Mate Obradović, održao je prezentaciju o spremnosti snaga PP NOS OS RH za provedbu Operativnog plana angažiranja OS RH u gašenju šumskih požara u 2011. godini. Također, zapovjednik PP NOS-a OS RH istaknuo je dobru koordinaciju sa svim Upravama GS OS RH, kao i s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, Županijskim vatrogasnim zapovjednicima i Vatrogasnim operativnim središtem u Divuljama te zapovjednicima na požarištu.  
Zamjenik načelnika GS OS RH za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić, istaknuo je kako je zapovjedništvo PP NOS OS RH učinilo veliki napor u pripremi PP sezone 2011. te vjeruje da će snage PP NOS OS RH s punom odgovornošću ispuniti dodjeljene zadaće.
U cilju završne koordinacije s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, prezentaciju je održao i Pomoćnik Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH za priobalje, gospodin Tomislav Vuko, koji je  zaključio da su snage vatrogasne zajednice RH spremne za predstojeću PP sezonu te istaknuo dobru suradnju sa zapovjedništvom PP NOS OS RH i MORH-om.



Vijesti