Konferencija zapovjednika kopnenih vojski NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/conference_plakat_v.jpg

U organizaciji Savezničkog zapovjedništva snaga Madrid, u Zagrebu će se 16. i 17. lipnja 2010. održati redovna godišnja Konferencija zapovjednika kopnenih vojski zemalja članica NATO saveza i partnerskih zemalja, čiji je domaćin Hrvatska kopnena vojska (HKoV). Na konferenciji će sudjelovati zapovjednici kopnenih vojski iz 36 zemalja - članica NATO saveza, članica Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative. Teme konferencije bit će uloga NATO saveza u 21. stoljeću, transformacija NATO-a, operacija ISAF u Afganistanu, te iskustva RH tijekom procesa pristupanja NATO savezu. Republika Hrvatska, kao punopravna članica NATO saveza, po prvi puta je domaćin ove Konferencije.

 

Na početku Konferencije, 16. lipnja obratit će se zapovjednik Savezničkog zapovjedništva snaga Madrid, general pukovnik Alfredo Cardona Torres, potom zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac, a  očekuje se dolazak i obraćanje Predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OS RH Ive Josipovića. Početak konferencije je otvoren za predstavnike medija.

Pozivamo vas da medijski popratite početak Konferencije zapovjednika kopnenih vojski NATO-a u srijedu, 16. lipnja, u hotelu “Antunović“ (Zagrebačka avenija 100 a) – dvorana „Tomislav“, s početkom u 8,00 sati.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnica za odnose s javnošću Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” HKoV-a, satnica Silvia Filošević, mob: 098/585 382.



Najave