Krstičević čestitao pričuvnicima HV-a na medaljama u Minsku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/vrhunski_sportasi_hrvatska_vojska_01072019_v-1024x683.jpg

Druge Europske igre svečano su zatvorene nakon deset natjecateljskih dana u Minsku u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine

Objava Krstičević čestitao pričuvnicima HV-a na medaljama u Minsku pojavila se prvi puta na MORH.

Druge Europske igre svečano su zatvorene nakon deset natjecateljskih dana u Minsku u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine.

Na drugim Europskim igrama u Bjelorusiji sudjelovalo je ukupno 3666 sportaša iz svih 50 europskih nacionalnih olimpijskih odbora, a u šest sportova natjecalo se i 16 vrhunskih sportaša i sportašica – ugovornih pričuvnika i ročnika Hrvatske vojske.

Na ljestvici osvojenih medalja Hrvatska je sa osam odličja zauzela 28. mjesto.

Karatisti, ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske, braća Kvesić osvojili su zlatnu i srebrnu medalju, Ivan zlato u kategoriji do 84 kilograma, a Anđelo srebro u kategoriji iznad 84 kilograma.

Brončane medalje osvojili su boksači Marko Milun u superteškoj i Toni Filipi u teškoj kategoriji, kao i judašica Barbara Matić u kategoriji do 70 kilograma.

Povodom ostvarenih rezultata ministar Krstičević uputio je u ime djelatnika Ministarstva obrane, pripadnika Hrvatske vojske te svoje osobno ime čestitku osvajačima:

 

“Poštovani Ivane, Anđelo, Marko, Toni i Barbara,

vama i vašim timovima čestitam na izvrsnim rezultatima koje ste ostvarili. Iza njih stoji mnogo truda, žrtve i odricanja i želim vam da uživate u postignutim uspjesima. Ponosan sam što ste dio Hrvatske vojske, u kojoj i sami njegujemo vrline discipliniranosti, predanog rada i posvećenosti cilju. Hvala vam što neumorno predstavljate Hrvatsku u najboljem svijetlu diljem svijeta te želim da tako i u budućnosti nastavite.”

Objava Krstičević čestitao pričuvnicima HV-a na medaljama u Minsku pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica