Konferencija za medije povodom seminara o vojno obrazovnom sustavu

Povodom seminara "Tranzicija vojno obrazovnog sustava u jugoistočnoj Europi" koji se održava od 4. do 6. veljače 2014. u Središtu za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), u organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" i RACVIAC-a, u četvrtak, 6. veljače 2014. u Maloj dvorani Časničkog doma HVU-a održat će se konferencija za medije, s početkom u 11.00 sati.

Konferenciji za medije prisustvovat će ravnatelj HVU-a general pukovnik Slavko Barić, direktor RACVIAC-a veleposlanik Branimir Mandić, zamjenik direktora RACVIAC-a brigadni general Zdravko Jakop i prorektorica Sveučilišta u zagrebu prof. dr. sc. Blaženka Divjak. 

Glavne teme seminara su reforma vojno edukacijskih sustava i poboljšanje civilno vojnih odnosa. Uz Republiku Hrvatsku, na seminaru će sudjelovati i predstavnici iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske. Sudionici seminara prezentirat će tranziciju vojno obrazovnih sustava u svojim državama te će govoriti o regionalnoj suradnji u vojnoj edukaciji kao potpori mjerama izgradnje sigurnosti  i povjerenja u jugoistočnoj Europi.

Pozivamo vas da medijski popratite navedeni događaj te molimo predstavnike medija da dođu u četvrtak, 6. veljače 2014., u vojarnu „Petar Zrinski“, Ilica 256b u Zagrebu, najkasnije do 10.45 sati. Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HVU-a, brigadir Krešimir Trstenjak mob: 099/708-8561.



Najave