Konferencija za medije o natjecanju "Prvi za Hrvatsku 2017"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/prvi_za_hr_2017_v-3.jpg

Konferencija za medije povodom održavanja šestog natjecanja "Prvi za Hrvatsku 2017", održat će se u petak, 12. svibnja 2017. godine s početkom u 09,00 sati u Domu HV-a u Kninu, ulica Dr. Franje Tuđmana 34.

Konferenciji za medije nazočit će brigadir Željko Nakić, načelnik stožera – zamjenik zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade HKoV, časnički namjesnik Dario Rosić, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske ujedno koordinator natjecanja, gradonačelnik Grada Knina gospodin Nikola Blažević i zamjenik gradonačelnika gospodin Slaven Ivić.

Riječ je o natjecanju koje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. Natjecanje je međunarodnog karaktera i omogućuje sudjelovanje pripadnika oružanih snaga savezničkih/partnerskih zemalja te pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Prije dvadeset godina, upravo u Kninu održano je prvo takvo natjecanje pod nazivom "Prvi do Knina, prvi do slobode".
Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u petak 12. svibnja 2017. u Domu HV-a u Kninu ulica Dr. Franje Tuđmana 34. najkasnije do 08,45 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail: info.osrh@morh.hr .



Najave