Konferencija "RH u suvremenom sigurnosnom okruženju" na HVU

Na Hrvatskome vojnom učilištu "Petar Zrinski" od 14. do 16. lipnja 2015. godine održat će se međunarodna konferencija "Republika Hrvatska u suvremenom sigurnosnom okruženju", u organizaciji Centra za obrambene i strateške studije Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" te Instituta za razvoj međunarodnih odnosa (IRMO), pod pokroviteljstvom NATO-a.

Konferencija je usmjerena na poboljšanje informiranosti i kvalitete rasprave u Hrvatskoj o suvremenom sigurnosnom okruženju i ulozi Hrvatske u tom pogledu, kao i na jačanje postojećih transatlantskih vrijednosti.

Cilj konferencije je rasprava o trenutnim sigurnosnim prijetnjama koje predstavljaju izazov transatlantskoj zajednici – sukob u Ukrajini te pojava ISIS-a kao ozbiljne sigurnosne prijetnje transatlantskom prostoru.

Svečano otvaranje konferencije održat će se u ponedjeljak, 15. lipnja 2015., u Velikoj dvorani Časničkog doma, s početkom u 9.00 sati.

Konferenciju će otvoriti predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu na HVU, u ponedjeljak, 15. lipnja 2015., najkasnije do 8.45 sati te da svoj dolazak najave Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a na e-mail: infor@morh.hr. Ulaz za pješake je s Ilice 256b, dok predstavnici medija koji dolaze s vozilima ulaze s ulice Črnomerec. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću i protokol HVU-a, bojnik Zdravko Lovašen, mob: 099/250-2593.



Najave