Predaja neperspektivnih nekretnina DUUDI-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/klinca_selo_07022014_v.jpg

Ministarstvo obrane predalo je danas, 7. veljače 2014., deset neperspektivnih nekretnina za MORH i Oružane snage RH na upravljanje Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Riječ je o objektima, skladištima i zemljištima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Najveća nekretnina koja je danas predana DUUDI-u je vojna ekonomija „Zdenčina“ (nekadašnja farma) u blizini Klinča Sela, ukupne površine 376.572 četvornih metara za koju postoji interes da se prenamijeni u gospodarske svrhe.

Na primopredaji navedenih nekretnina prisustvovala je predstavnica Sektora za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša u MORH-u Mladenka Bijader, predstavnici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Danijela Brestovac i Vedran Jelenčić, te predstavnik Hrvatskog centra za razminiravanje Tomislav Ban.

Ministarstvo obrane nastavlja upravljati nekretninama koje ocijeni perspektivnima, dok ostalu, neperspektivnu imovinu, predaje na upravljanje DUUDI-u, dinamikom kojom taj Ured može prihvaćati te nekretnine.



Priopćenja