Kandidati za pilote na selekcijskom letenju u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/kandidati_za_pilote_selekcija_05072019_v.jpg
Foto: HRZ

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku u četvrtak, 4. srpnja 2019. počela je teorijska priprema za selekcijsko letenje kandidata za novi naraštaj vojnih pilota.

Riječ je o kandidatima za 28. naraštaj vojnih pilota i 7. naraštaj onih koji će se školovati po programu izvan projekta kadet.

Kandidati za 7. naraštaj izvan projekta kadet na selekcijsko su letenje došli iz postrojbi Hrvatske vojske, a oni za 28. naraštaj po završetku srednje škole javili su se na natječaj za vojnog pilota. Prije dolaska na Selekcijsko letenje, svi su morali zadovoljiti kriterije liječničkog pregleda, psiholoških testiranja i motoričke provjere.

U Pilotskoj školi dobrodošlicu im je zaželio zapovjednik škole pukovnik Željko Hrapin, koji je nakon upoznavanja kandidata s onom što ih čeka u narednih pet tjedana istaknuo kako ulaze u jedan veoma zahtjevan proces te da od njih očekuje ozbiljan i predan rad, maksimalno zalaganje i predanost, jer je to jedini način da ostvare svoj cilj i postanu vojni piloti.

Nakon što u SzO usvoje potrebna znanja o tehničkim karakteristikama aviona ZLIN 242L, kandidati za pilote će u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a početi s praktičnim dijelom letačke obuke. S njima će raditi iskusni nastavnici letenja, a svakom će se kandidatu pristupati individualno.

Tijekom selekcijskog postupka ocjenjivat će se njihova sposobnost za daljnje školovanje za vojne pilote, kao i za prijam u službu.

 

    Kandidati za pilote na selekcijskom letenju u Zemuniku

    Foto: HRZ

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kandidati-za-pilote-na-selekcijskom-letenju-u-zemuniku/kandidati_za_pilote_selekcija_05072019_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kandidati-za-pilote-na-selekcijskom-letenju-u-zemuniku/kandidati_za_pilote_selekcija_05072019_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kandidati-za-pilote-na-selekcijskom-letenju-u-zemuniku/kandidati_za_pilote_selekcija_05072019_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kandidati-za-pilote-na-selekcijskom-letenju-u-zemuniku/kandidati_za_pilote_selekcija_05072019_04.jpg


Vijesti