Kadeti potpisali ugovor o stipendiranju

U maloj sali Časničkog doma Hrvatskog vojnog učilišta u Zagrebu, u utorak, 15. rujna, upriličeno je potpisivanje Ugovora o stipendiranju 7. naraštaja kadeta OSRH.
Ugovor, kojim se MORH obvezuje da će financirati školovanje svojih budućih časnika, potpisalo je 59 kandidata, od kojih je 12 djevojaka.


Kadeti koji su potpisali Ugovor pohađat će Sveučilište u Zagrebu i biti smješteni u vojarni «Petar Zrinski. Potpisivanje Ugovora, ali za kadete polaznike Sveučilišta u Splitu, održat će se u srijedu, 16. rujna u Splitu. Svoj potpis na Ugovor s MORH-om trebalo bi staviti 30 kandidata, od toga 6 djevojaka.
Ukupan broj polaznika 7. naraštaja kadeta je  89 i najveći je od početka provođenja programa civilno-vojnog školovanja „Kadet“. Ove godine zaprimljen je i najveći broj prijava, a odabrani kandidati su oni koji su zadovoljili sve kriterije za MORH-ovo stipendiranje.
Potpisivanju u Zagrebu su nazočili i predstavnici MORH-a i OSRH, koji su zaključili da model civilno-vojnog školovanja časnika predstavlja „ključni doprinos modernim oružanim snagama“.

Vijesti