Kadeti OS RH na zimskom kampu u Delnicama

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zimski_kamp_12032012_v.jpg

Kadeti šestog i sedmog naraštaja Kadetske bojne Časničke škole Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", proveli su od 27. veljače do 9. ožujka 2012. zimski kamp u vojarni "Drgomalj" u Delnicama.

Na kampu je sudjelovalo 28 kadetkinja i kadeta iz Zagreba i Splita pod vodstvom zapovjednice Kadetske bojne bojnice Vlaste Zekulić i zapovjednika voda satnika Marka Kadije. Cjelokupnu obuku s kadetima proveli su pripadnici Bojne za specijalna djelovanja.

Radi se o obuci kojom se kadeti obučavaju naprednim tehnikama skijanja, te osnovnim vještinama i tehnikama nužnim za uspješno djelovanje i preživljavanje u ekstremnim zimskim uvjetima. Obuka se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a obuhvaća sljedeće teme: zemljopis i značajke planina, pješačko oružje sa zadaćama gađanja, topografiju, prvu pomoć, alpinizam, kretanje u planinsko-zimskim uvjetima, improvizirana skloništa, obuku preživljavanja u zimskim uvjetima, boravak u planinsko-zimskim uvjetima (24 sata) te motoričke pripreme za sve sudionike kampa.

    Kadeti OS RH na zimskom kampu u Delnicama

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadeti-os-rh-na-zimskom-kampu-u-delnicama/zimski_kamp_12032012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadeti-os-rh-na-zimskom-kampu-u-delnicama/zimski_kamp_12032012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadeti-os-rh-na-zimskom-kampu-u-delnicama/zimski_kamp_12032012_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadeti-os-rh-na-zimskom-kampu-u-delnicama/zimski_kamp_12032012_5.jpg


Vijesti