Izložba studenata nizozemske Akademije u galeriji "Zvonimir"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_07092017_v.jpg
AKV St. Joost

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, danas, 7. rujna 2017., s početkom u 15 sati, otvara se izložba radova studenata fotografije s akademije AKV St. Joost iz Nizozemske, pod nazivom "Really real".

Izložba se održava u sklopu međunarodnog festivala fotografije „Organ Vida“ koja se održava od 2008. godine, a ovogodišnje deveto izdanje održava se od 6. do 20. rujna 2017. na čak šesnaest lokacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba te Turističke zajednice Grada Zagreba.

Na izložbi "Really real" svoje će radove koji se bave istraživanjem razlike između "stvarnog" i "nestvarnog" u medijskoj kulturi digitalnog doba izložiti umjetnici Martijn van Mierlo, Anne Lucassen, Lou Muuse i Ruben Üvez iz Nizozemske, Matija Pekić iz Hrvatske, Lavinia Xausa iz Italije, Katarina Jazbec iz Slovenije, Nikos Kostopoulos iz Grčke i Sheng Wen Lo iz Tajvana.

Korištenjem dokumentarnog kao polazne točke za kritičko promišljanje ključne debate naše epohe - kako se snaći u obilnom i invazivnom tijeku informacija, radovi proučavaju virtualnu stvarnost, pouzdanost osobnih sjećanja, prilagodljivost stvarnosti te razmjenom "činjenica" i "fikcije", kao posljedice masovne globalizacije i digitalizacije za društvo.

Festival "Organ Vida" u sklopu kojega je postavljena izložba "Really real" osim izložbenog, uključuje edukativni, diskurzivni i filmski program unutar kojih se odvijaju konferencije, radionice, razgovori s umjetnicima, pregledi portfelja, predavanja, glazbene/kazališne predstave, filmske projekcije.

Izložba radova studenata fotografije otvorena je za posjetitelje od 7. do 20. rujna 2017. godine, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave