Izložba u galeriji MORH-a "Zvonimir"

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u srijedu 12. studenog 2008. u 19,00 sati bit će otvorenje samostalne izložbe slika Valentine Šuljić pod nazivom GIBANJE U IMAGINARNIM PROSTORIMA.


Valentina Šuljić rođena je 1976. u Zagrebu, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnosti i dizajn. Na Akademiji likovnih umjetnosti diplomirala je 2001. godine u klasi prof. Frane Para. U želji za daljnjim usavršavanjem upisuje 2003. poslijediplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, grafički odjel (duboki tisak) kod mentora, prof. Dževada Hoze, magistriravši u siječnju 2007. godine. Od 2005. do 2007. radi kao stručni suradnik grafičkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je kandidat za doktorski umjetnički studij.

Na ovoj se izložbi predstavlja s dvadeset monotipija i crteža na transparentnim podlogama (staklo, plastika), o kojima Višnja Slavica Gabout u predgovoru kataloga, među inim, piše: …“Ova izložba na neki način sublimira Valentinina dosadašnja istraživanja okrenuta suvremenom pristupu monotipiji i „monotipijskim postupcima“ na transparentnim podlogama. Izložba isto tako zaokružuje ciklus s tematikom linije/niti. Tu temu i taj motiv Valentina Šuljić istražuje već dulje vrijeme, a prijenos „niti“ u medij „staklenih monotipija“ profilirali su njezino stvaralaštvo kao autorski samosvojno i dali mu oznaku prepoznatljivosti. Do sada je Valentina svakim svojim novim istupom dokazivala kako se na ovom području uvijek ima što za reći, suočavajući nas stalno s nečim novim: s dodavanjem novih medija onima otprije prisutnima i novih prostornih i vremenskih dimenzija onima otprije poznatima. Tako nas na neki način čini svjedocima – ali i sudionicima gradnje svoga vizualnog sustava. Mi smo to i na ovoj izložbi. Svjedoci/sudionici smo onoga što se rezimira i nečega novoga. Ono što se rezimira je da je linija i dalje u centru njezina interesa, te da se ona percipira kroz njezin odnos prema staklu, prema svjetlu i prema prostoru. Ono što je novo su Valentinini radovi u kojima ona propituje odnos linije prema formi: prema kompaktnoj konstrukciji (objektu) i prema dekonstrukciji (instalacija - krhotine).”…

Izložba se može razgledati zaključno do 28. studenoga 2008. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave