Izložba "5. Hrvatski Triennale akvarela" u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u petak 17. prosinca 2010., s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba pod nazivom "5. Hrvatski Triennale akvarela".


Izložba će se održati u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, gdje je izložba već održana, u srpnju i kolovozu ove godine u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu, odnosno od rujna do studenog u Izložbenom salonu Vladimir Becić u Slavonskom Brodu. Poslije zagrebačkog postava, izložba će u veljači 2011. biti prenesena u Galeriju Krševan u Šibeniku.

 

Odbor za izbor djela i nagrade Triennala odabrao je 149 eksponata od 112 autora iz cijele Hrvatske. Autori su se odazvali pozivnom natječaju, dok je četrnaest izlagača, pozvano na izložbu. Među pozvanima je i Daniel Butala, dobitnik Velike nagrade koji će u 2011. u galeriji „Zvonimir“ imati i svoju samostalnu izložbu. Također, nagrade Grada Karlovca i Slavonskog Broda dobili su Jagor Bučan, odnosno Dubravka Kanjski.
Među izlagačima ističu se: Josip Diminić, Predrag Goll, Jasna Maretić, Ratko Janjić Jobo, Srećko Planinić, Dino Trtovac, Josip Škerlj, potom Anton Vrlić, Dražen Trogrlić, Petar Dolić, i mnogi drugi.

Predgovore katalogu potpisuju Nikola Albaneže i Milan Bešlić. Katalog sa svim reprodukcijama može se pogledati na web stranici organizatora, kao i na linku www.akademija-art.hr.
Izložba se može razgledati do 7. siječnja 2011. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 10 do 18 sati, subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je besplatan.



Najave