Izložba podvodnih fotografija u galeriji "Zvonimir"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_28012011_v.jpg

U galeriji MORH-a “Zvonimir“, Bauerova 33, u petak, 28. siječnja 2011. u 19,00 sati bit će otvorena izložba podvodnih fotografija, autora Antonia Rossettia. Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod namijenjen je Udruzi za autizam Split.

Antonio Rossetti bavi se ronjenjem od 2003., podvodnom fotografijom nešto više od godinu dana, a na ovoj izložbi predstavit će se s 25 fotografija iz ciklusa podvodne fotografije snimljene u bazenu.
Udruga za autizam – Split osnovana je 1995. godine kao Društvo za brigu o autističnim osobama, a od 1997. godine djeluje pod današnjim imenom, kao podružnica Centra za autizam Zagreb. Trenutno okuplja pedesetak obitelji osoba s autizmom te nekoliko počasnih članova iz područja stručnih djelatnosti. Udruga za autizam Split član je Udruge za autizam Hrvatske, a preko nje i europske udruge Autism Europe aisbl. Postojeći prostor Udruge od 700 m2 zatvorenog prostora i 850 m2 dvorišnog prostora, nedostatan je za 40 polaznika njihovog programa. Svake godine pristiže otprilike troje nove djece. Želja djelatnika Udruge je prestrukturiranje Centra za autizam Zagreb, kako bi novi, samostalni, Centar za autizam Split obuhvatio sve autistične osobe bez obzira na dob. Izgradnjom kućica u kojima bi mogli započeti s inkluzijom autističnih osoba, te izgradnjom radionica za odrasle, unaprijedili bi svakodnevni život svojih korisnika.
Izložba se može razgledati do 4. veljače 2011. u radno vrijeme galerije “Zvonimir“: pon-pet od 10,00 do 18,00 sati, subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je besplatan.

 



Najave