Izdavačke cjeline MORH-a i GS OSRH na Interliberu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/interliber_m.jpg

Najveći hrvatski sajam knjiga i učila, poznati Interliber, koji se tradicionalno održava na Zagrebačkom velesajmu, ove godine doživljava svoje jubilarno, 30. izdanje. Od 7. do 11. studenog zainteresirani građani i tvrtke na jednom mjestu dobivaju uvid u gotovo sve što se događa u hrvatskom izdavaštvu.


Ukupno se predstavlja više od 270 nakladnika iz Hrvatske i inozemstva. Među stranim izdavačima dominiraju poljski. Naime, Poljska je ovogodišnja zemlja-partner sajma i predstavlja 30 svojih nakladnika.

U cijelom ovom uglednom društvu svoje mjesto našle su i izdavačke cjeline MORH-a i GS OSRH, i to nakon nekoliko godina. Izložene su razne pisane publikacije, ponajprije u izdanju Službe za odnose s javnošću i informiranje, konkretno odjela Hrvatskih vojnih glasila: časopis Hrvatski vojnik, razne brošure, zbirke fotografija, ali i multimedijalni projekti poput interaktivnog CD-a, glazbenih CD-a, DVD-a s filmovima...Vrijedi istaći i proizvode tiskare Hrvatskog vojnog učilišta, većinom usmjerene na vojnostručnu literaturu.

Iako izložbeni prostor MORH-a i GS-a po kvadraturi nije zauzimao veliki prostor, svojim temama i uređenjem privukao je pažnju posjetitelja, a i organizatora (Zagrebački velesajam i Zajednica nakladnika i knjižara). Trud je nagrađen 9.11. na dodjeljivanju priznanja izlagačima, MORH i GS OSRH su se našli među najuspješnijima, ocjenjivačka komisija dodijelila im je Pohvalu za uspješan nastup uz rame tvrtke Mozaik knjiga i AGM-a. Dakle, među 270 izlagača Interlibera «vojnički» izložbeni prostor je spomenut među 15-ak najuspješnijih.

Priopćenja