Izaslanstvo Odbora za obranu na HVU "Petar Zrinski"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hr_sabora_hvu_25052010_v.jpg

U svrhu upoznavanja sa ustrojem, zadaćama i dostignućima Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", istoimenu vojarnu je u utorak, 25. svibnja posjetilo izaslanstvo Odbora za obranu Hrvatskog sabora.

Na čelu izaslanstva bio je predsjednik Odbora Boris Šprem, a među gostima su bili i članovi Odbora Željka Antunović, Vesna Pusić i Tomislav Čuljak, kao i vanjski članovi Predrag Matić, Petar Stipetić, Branko Šerić, Igor Tabak i Anton Tus. Osim domaćina, ravnatelja HVU general bojnika Mirka Šundova, goste su dočekali i državni tajnik Željko Goršić u ime MORH-a, te zamjenik načelnika GS OSRH general pukovnik Slavko Barić u ime Glavnog stožera OSRH.
Program posjeta otpočeo je prezentacijom u vijećnici ravnateljstva HVU-a kojom je general Šundov ukratko predstavio HVU. Uslijedila je rasprava o prezentaciji, te pitanja i sugestije članova Odbora. Gosti su poslije obišli nekoliko objekata u vojarni u kojima se odvija izobrazba na Hrvatskom vojnom učilištu. "Prezentacija i obilazak pružaju konkretan uvid u rad Hrvatskog vojnog učilišta", istaknuo je predsjednik Šprem.




Vijesti