Izaslanstvo NATO Zapovjedništva u posjetu Zapovjedništvu HKoV-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karlovac_26112009_v.jpg

Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu danas, 26. studenoga  posjetilo je izaslanstvo NATO-ovog Zapovjedništva Savezničke kopnene komponente (NATO LCC) stacioniranog u Madridu, na čelu sa zapovjednikom, španjolskim general pukovnikom Cayetanom Mirom Vallsaom.

Cilj posjeta bila je priprema Konferencije zapovjednika kopnenih vojski koja će se od 15. do 17. lipnja 2010. održati u Zagrebu. Izaslanstvo je primio zapovjednik HKoV-a general pukovnik, Mladen Kruljac sa suradnicima.
Tijekom sastanka gostima je prezentiran ustroj, zadaće i organizacija HKoV-a, a potom su razmatrani detalji Konferencije. Riječ je o eminentnom skupu na koji je pozvano 67 izaslanstava sa oko 200 sudionika, kojemu će nazočit visoki časnici kopnenih komponenti vojski zemalja NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i drugih partnera, te NATO-ovih zapovjedništava u Heidelbergu i Napulju.
U kraćem obraćanju gostima general Kruljac istaknuo je da je domaćinstvo Konferencije velika čast za Hrvatsku, dok je general Vallsao uputio riječi zahvalnosti HKoV-u, uz napomenu da će madridsko Zapovjedništvo dati odgovarajuću podršku Konferenciji.

Vijesti