Izaslanstvo NATO Defense College iz Rima posjetilo HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/12/wbk7a7671-1024x683.jpg
Izaslanstvo NATO Defense College (NDC) iz Rima na čelu sa zapovjednicom general pukovnicom Christine Whitecross posjetilo je u utorak, 17. prosinca 2019. Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" | Foto: HVU / D. Volarić

Izaslanstvo NATO Defense College (NDC) iz Rima na čelu sa zapovjednicom general pukovnicom Christine Whitecross posjetilo je u utorak, 17. prosinca 2019. Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" (HVU).

Izaslanstvo je dočekao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima. Na prezentaciji su još nazočili dekan brigadir Boženko Đevoić, prodekani Dekanata i polaznici 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”.

Savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Sebastian Rogač održao je predavanje na temu “Politika triju mora i interes i djelovanje RH-a u području Jugoistočne Europe odnosno Zapadnog Balkana” dok je zamjenik načelnika Uprave za planiranje Glavnog stožera brigadir Emilio Turina održao izlaganje na temu Hrvatska vojska i vojni aspekti članstva RH u NATO i EU.

Prezentaciju o HVU održao je dekan brigadir Boženko Đevoić, upoznavši goste sa povjesnicom, misijom, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji te viziji razvoja Učilišta.

Misija NDC je pridonijeti učinkovitosti i koheziji NATO-a razvijanjem njegove uloge kao glavnog središta obrazovanja, dostignuća i istraživanja prekoatlantskih pitanja. NDC pruža obrazovanje na visokoj razini i okuplja vojne i civilne dužnosnike više razine kako bi mogli komunicirati o pitanjima NATO-a u jedinstvenom, raznolikom i multikulturalnom okruženju, uz istovremeno njegovanje višenacionalnog konsenzusa.

Objava Izaslanstvo NATO Defense College iz Rima posjetilo HVU pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti