Izaslanstvo Japana u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-21-izaslanstvo-japana-hrm-02-1024x683.jpg
Izaslanstvo Japana u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici | Foto: M. Siriščević, D. Žižić

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli primio je u četvrtak 20. srpnja 2023., izaslanstvo parlamentarnog odbora Japana i japanskog Veleposlanstva u Republici Hrvatskoj koje su predvodili predsjednik Parlamentarnog odbora za zemlju, infrastrukturu, transport i turizam Kihara Minoru i veleposlanik Japana u RH NJ. E. Iso Masato.

Tom prigodom, zapovjednik HRM-a istaknuo je značaj ovog posjeta u prigodi 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa dviju država. “Prije deset godina kada su Hrvatska i Japan slavili dvadesetu obljetnicu, u našu luku je uplovio brod “Kashima” iz sastava školskog divizijuna Japanskih samoobrambenih snaga. Bio je to prvi posjet japanskog broda Hrvatskoj od njena osamostaljenja, korak dalje u razvoju naše bilateralne vojne suradnje.”

Voditelj izaslanstva Kihara Minoru zahvalio je na dobrodošlici istaknuvši zadovoljstvo jačanjem bilateralnih odnosa s Hrvatskom kroz razne oblike suradnje.
Nakon uvodnog dijela sastanka, prezentirana je misija i funkcije Obalne straže Republike Hrvatske te obilazak broda BŠ-72 “Andrija Mohorovičić”.

Objava Izaslanstvo Japana u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti