Izaslanstvo GS OSRH u posjetu 24. HRVCON-u u ISAF-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/isaf_04122014_v.jpg
Foto: OSRH

Izaslanstvo Glavnog stožera Oružanih snaga RH predvođeno direktorom GS OS general bojnikom Matom Pađenom, boravilo je od 30. studenoga do 5. prosinca 2014. u radnom posjetu u području operacije hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF u Afganistanu.

U sklopu radnog posjeta, general Pađen sastao se u Kabulu sa zamjenikom zapovjednika operacije ISAF, general pukovnikom Carsten Jacobsonom. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i sudjelovanju pripadnika OS RH u operaciji ISAF. Izrazili su želju za nastavkom takvog uspješnog rada i u predstojećoj 2015. godini,  u misiji „Resolut Support“.
U kampu Marmal na sjeveru Afganistana pored Mazar-e Sharifa, izaslanstvo se sastalo sa zapovjednikom 24. HRVCON-a brigadirom Slobodanom Kratohvilom koji ih je informirao o zadaćama i aktivnostima hrvatskih sastavnica. General Pađen tom je prilikom uručio NATO medalje pripadnicima 24. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u operaciji ISAF.
Također, izaslanstvo se susrelo i sa zapovjednikom Regionalnog zapovjedništva sjever za obuku, savjetovanje i potporu, brigadnim generalom Haraldom Ganteom.

U sastavu izaslanstva nalaze se i zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta brigadni general Ivan Jurić, te pukovnik Darko Vuković.



Vijesti