Inženjerijski radovi Hrvatske vojske u Prnjavoru Čuntićkom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/03/2021-03-03-inzenjerija--1024x683.jpg
Inženjerijski radovi Hrvatske vojske u Prnjavoru Čuntićkom | Foto: HV/ M. Tomić

Hrvatska vojska i dalje je na potresom pogođenim područjima te pomaže lokalnom stanovništvu

Dva mjeseca od katastrofalnog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Zagrebačku županiju, Hrvatska vojska i dalje je na terenu te pomaže potresom pogođenom stanovništvu u normalizaciji života.

Pripadnik Inženjerijske pukovnije i voditelj radova u mjestu Prnjavor Čuntićki, poručnik Dominik Kuraja je rekao kako je trenutno u izgradnji plato za kontejnersko naselje za smještaj pet stambenih kontejnera i tri mobilne kućice. Završetak inženjerijskih radova planiran je za petak, 5. ožujka 2021. godine, nakon čega slijedi nastavak radova koje preuzimaju civilne tvrtke.

Radove je obišao i predsjednik mjesnog odbora Prnjavora Čuntićkog Ivan Radošević koji je iskazao zahvalnost Hrvatskoj vojsci na brzoj reakciji i realizaciji. Osim kontejnerskog naselja, Hrvatska vojska u mjestu Prnjavor Čuntićki pružila je potporu u iskopu kanala za vodovod koji će biti spojen sa spomenutim kontejnerskim naseljem.

Izgradnja platoa za kontejnersko naselje u Prnjavoru Čuntićkom ukupno je četvrta lokacija u čijoj izgradnji sudjeluje Hrvatska vojska. Podsjetimo, Hrvatska vojska dosad je sudjelovala u izgradnji platoa za buduća kontejnerska naselja u naselju Sajmište u Petrinji, zatim u gradu Glini te na izgradnji platoa za montažne kuće na području Hrvatske Kostajnice, Stubalj (Kostajnički Majur).

Hrvatska vojska će i nadalje biti na raspolaganju Stožeru civilne zaštite i stanovništvu Banovine.

Objava Inženjerijski radovi Hrvatske vojske u Prnjavoru Čuntićkom pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti