Imenovan novi predsjednik Stručnog tijela za zaštitu Jadrana

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/stzz_jadrana_23012015_v.jpg
Foto: Obalna straža

U Splitu je danas, 23. siječnja 2015. godine održana primopredaja dužnosti predsjedavajućeg Stručnog tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru između dosadašnjeg predsjedavajućeg, komodora Marina Stošića i novoimenovanog, kapetana bojnog broda Ive Raffanellija.

Tom prigodom komodor Marin Stošić se zahvalio svim predstavnicima nadležnih ministarstava u Stručnom tijelu koji su mu pomogli u uspješnom izvršenju svih zadaća Stručnog tijela, a svom nasljedniku poželio je uspjeh u budućem radu.

Zapovjednik Obalne straže Oružanih snaga RH kapetan bojnog broda Ivo Raffanelli zahvalio se komodoru Stošiću na dosadašnjem radu, te istaknuo da očekuje uspješan nastavak suradnje svih članova Stručnog tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru.

U sustavu za nadzor i zaštitu interesa na moru, a prema Zakonu o Obalnoj straži Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 109/07) i Uredbi Vlade Republike Hrvatske (Narodne novine broj 77/08), uspostavljeni su Središnja koordinacija Vlade RH za nadzor i zaštitu interesa RH na moru, Stručno tijelo, u čijem radu sudjeluju predstavnici 10 ministarstava (Ministarstvo obrane RH, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo financija, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo pravosuđa), tijela državne uprave (Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Državni inspektorat) te područne jedinice koordinacije tijela nadležnih za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru.

Predsjedavajući Stručnog tijela je zapovjednik Obalne straže OS RH, dok su predsjedavajući Središnje koordinacije na rok od godinu dana naizmjenično ministar obrane, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture te ministar unutarnjih poslova.



Vijesti