Humanitarna akcija HRVCON-a u Mađarskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/12/2023-12-27-evabg-hun-4-1024x683.jpg
Humanitarna akcija HRVCON-a u Mađarskoj | Foto: eVABG-HUN

HRVCON u Mađarskoj spremno se odazvao humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći domovima za nezbrinutu djecu kantona Veszprem i Bakonyoszlaku u ovo blagdansko vrijeme darivanja

Pripadnici 3. HRVCON-a koji sudjeluju u NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj (eVABG-HUN), zajedno sa svojim kolegama pripadnicima američkog i talijanskog kontingenta, spremno su se odazvali humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći Domovima za nezbrinutu djecu kantona Veszprem i Bakonyoszlaku, te u ovo blagdansko vrijeme darivanja barem na trenutak izmamili osmjehe na licima djece kao i osoblja Domova za nezbrinutu djecu.

Predanost i suradnja hrvatskih, talijanskih i američkih vojnih sastavnica omogućila je ovu donaciju, realiziranu dobrovoljnim prikupljanjem sredstava od strane svojih pripadnika.

Voditeljica doma zahvalila se svim pripadnicima kontingenta koji su i ovoga puta iskazali humanost i veliko srce pomažući najranjivijoj skupini društva – djeci bez roditelja i roditeljske skrbi.

“Ove gesta solidarnosti još jednom je ukazala na prijateljstvo i jedinstvo među partnerima NATO borbene skupine ne samo unutar aktivnosti eVABG-HUN već i u području humanosti, iskazujući veliko srce i empatiju prema najugroženijima” rekao je zapovjednik 3.HRVCON-a, kapetan fregate Neven Pejković.

Sudjelujući u NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj RH dodatno ojačava svoje OS, povećava razinu interoperabilnosti sa snagama država Saveza te izravno doprinosi kolektivnoj sigurnosti Saveza aktivnim jačanjem obrane i politike odvraćanja. Članice NATO saveza tako još jednom dokazuju da dijele iste vrijednosti i implementiraju zajedničke odluke, grade međunarodnu vjerodostojnost te doprinose ugledu Saveza. Uspostava NATO eVABG-HUN šalje odlučujuću poruku kohezije i solidarnosti unutar NATO saveza.

Humanitarna akcija HRVCON-a u Mađarskoj | Foto: eVABG-HUN

Objava Humanitarna akcija HRVCON-a u Mađarskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti