HRZ u multinacionalnoj združenoj vježbi Astral Knight 19

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-hrz-pzo.jpg

Od 3. do 6. lipnja 2019. od 08.00 do 12.00 sati moguće probijanje zvučnog zida na području Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije

Objava HRZ u multinacionalnoj združenoj vježbi Astral Knight 19 pojavila se prvi puta na MORH.

U sklopu multinacionalne združene vježbe Astral Knight 19, koja se provodi u organizaciji Zapovjedništva američkih zračnih snaga u Europi (USAFE – United States Air Force in Europe), od 3. do 6. lipnja 2019. svakodnevno je u razdoblju od 08.00 do 12.00 sati moguće probijanje zvučnog zida na području Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Letovi će se izvoditi iznad polutotoka Istre te otoka Krka, Cresa i Lošinja, kao i iznad otvorenog mora do Dugog otoka prema Talijanskoj Republici na visinama od 300 metara iznad vode do 15000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Zrakoplovi MiG-21 Eskadrile borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sva polijetanja i slijetanja za dodijeljene misije, provodit će iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku te je u tom razdoblju moguća pojačana buka, kao i probijanje zvučnog zida.

Vježba Astral Knight 19 održava se u zračnom prostoru sjevernog Jadrana koji je dio zračnog prostora Talijanske Republike, Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Ukupno će u navedenom zračnom prostoru svakodnevno u vježbi sudjelovati oko 40 zrakoplova oružanih snaga SAD-a, Talijanske Republike i Republike Hrvatske.

Molimo građane za razumijevanje te ujedno napominjemo kako je iznad navedenog zračnog prostora zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.

Objava HRZ u multinacionalnoj združenoj vježbi Astral Knight 19 pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica