Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/sljeme_07062019_v-1024x683.jpg

MORH organizirao 7. lipnja 2019. hodnju na Sljeme za pripadnike Hrvatske vojske, vrhunske sportaše i ugovorne pričuvnike Hrvatske vojske.

Objava Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu pojavila se prvi puta na MORH.

Ministarstvo obrane organiziralo je 7. lipnja 2019. hodnju na Sljeme za pripadnike Hrvatske vojske, a na Sljemenu su se pridružili braća Martin i Valent Sinković, vrhunski sportaši i ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske.

Na hodnji su sudjelovali zapovjednici i pripadnici Hrvatske vojske, ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera general pukovnik Drago Matanović, poznati hrvatski alpinist Stipe Božić, kao i vrhunski sportaši ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske, braća Sinković, koji su nakon povratka iz Švicarske i osvojenog naslova europskih prvaka u veslanju, pripadnicima Hrvatske vojske na Sljemenu održali predavanje o svom putu do uspjeha.

Sa Sljemena su pripadnici Hrvatske vojske zajedno s braćom Sinković i alpinistom Stipom Božićem poslali video poruku podrške Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji uoči sutrašnje utakmice u Osijeku protiv Walesa: “Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska – Sretno Vatreni!”.

 

Krstičević: Hrvatska vojska i športski uspjesi hrvatskih športaša izazivaju pozitivne emocije, zajedništvo i ponos

Ministar Krstičević braći Sinković i alpinistu Stipi Božiću ovom je prigodom zahvalio na znanju i iskustvu koje su prenijeli pripadnicima Hrvatske vojske te je podsjetio na važnost timskog rada i zajedništva. Hrvatski vojnici i hrvatski sportaši predstavljaju autentičan hrvatski brend – prepoznat i cijenjen u cijelom svijetu. Zato – hvala vam još jednom na svemu što ste učinili, što činite i što ćete učiniti za boje Lijepe naše.

Na kraju, ministar obrane podsjetio je kako je Hrvatska vojska i prošle godine upravo sa Sljemena, prvi put poslala poruku podrške Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine.
“U Osijeku je pred Vatrenima vrlo bitna utakmica s Walesom za kvalifikacije na Europsko prvenstvo. Hrvatska vojska je i dalje uz njih i imaju našu punu potporu”, rekao je ministar i zaključio: “Složit ćete se, malo što u narodu izaziva takve pozitivne i lijepe emocije, takvo zajedništvo i ponos kao naša Hrvatska vojska i športski uspjesi hrvatskih športaša.”

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, general-pukovnik Drago Matanović kazao je kako se kroz sport razvijaju dosljedni, izdržljivi i motivirani pojedinci čije je prijateljstvo i suradnja jača od svih izazova današnjeg načina života.

“Mi danas, svojim načinom života i rada u Hrvatskoj vojsci, moramo biti primjer mlađim generacijama koje dolaze”, zaključuje general Matanović.

Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu
Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu

Braća Sinković: U svemu pronađite nešto pozitivno i ostanite prizemni

Hrvatska vojska je Martina i Valenta Sinkovića dočekala velikim pljeskom, a ministar Krstičević istaknuo je kako ovaj veslački dvojac, uistinu predstavlja „svjetski sportski fenomen“ dodavši kako mu je čast što su dio obitelji pobjedničke Hrvatske vojske.

“Kao što ste mogli vidjeti, na nedavno održanom Europskom veslačkom prvenstvu osvojili su po četvrti put zlatnu medalju. Biti najbolji u jednoj disciplini pa prijeći u drugu disciplinu i ponovno biti najbolji je uistinu ogromno postignuće”, rekao je ministar.

“Vrhunski sportaš, vojnik, ali i svaki čovjek treba uvijek u svakom trenutku pronaći nešto pozitivno. Uvijek treba ostati čovjek i biti prizeman, rekli su i dodali kako u vrhunskom sportu, uvijek treba ići iznad svojih granica”, istaknuli su Sinkovići.
 
Također, braća Sinković istaknuli su kako je vrlo važno predano raditi, njegovati timski duh i baviti se sportom: “Najveća motivacija za sve što postižemo je ljubav prema sportu”. Na kraju Sinkovići su poručili: “Imamo odličnu Hrvatsku vojsku i trebamo biti na nju ponosni.

Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu
Braća Sinković: U svemu pronađite nešto pozitivno i ostanite prizemni

Stipe Božić: Uvijek učite od najboljih i budite timski igrač

Alpinist Stipe Božić govorio je o motiviranosti i istaknuo kako je usponom na Mount Everest ostvario dugogodišnji hrvatski san.
 
“Oni najbolji su mi rekli kako ništa ne možeš ostvariti bez tima. I nije najvažnije nešto postići, već pronaći dodanu vrijednost. U slučaju alpinista dodana vrijednost je što smo sposobni pomoći i spasiti bilo koga i bilo kada, tu smo slični na našu Hrvatsku vojsku. To se ne može platiti novcem i zato mislim da je suradnja nas i Hrvatske vojske od iznimne važnosti”, rekao je poznati hrvatski alpinist.

 

Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu

Objava Hrvatska vojska i vrhunski sportaši na Sljemenu pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica