Hrvatska večer u Poljskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/01/hrvatska_vecer_201218_v.jpg
Foto: OSRH / ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta iz sastava Borbene grupe – Poljska, uz Veleposlanstvo RH u Republici Poljskoj i vojnog izaslanika brigadira Jugoslava Jozića sudjelovali su u organizaciji "Hrvatske večeri"

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta iz sastava Borbene grupe – Poljska, uz Veleposlanstvo RH u Republici Poljskoj i vojnog izaslanika brigadira Jugoslava Jozića sudjelovali su u organizaciji "Hrvatske večeri" koja je održana u ponedjeljak 17. prosinca 201. u poljskom gradu Gizyckom, u sklopu koje je održan koncert Klape Sagena.

Koncertu u okviru „Hrvatske večeri“, uz brigadira Jozića i djelatnike hrvatskog veleposlanstva nazočili su poljski civilni i vojni dužnosnici, te predstavnici američke, britanske i rumunjske sastavnice Borbene grupe Poljska.

Tako je "Hrvatska večer" domaćinima – Poljacima i saveznicima iz sastava Borbene grupe, približila hrvatsku tradiciju i kulturu kroz klapsko pjevanje. 

U Poljskoj se trenutno nalazi 3. HRVCON u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence). U međunarodnom okruženju, na vojnom poligonu "Bemowo Piskie" hrvatski vojnici svakodnevno provode zajedničko uvježbavanje i obuku s pripadnicima drugih oružanih snaga s ciljem povećanja interoperabilnosti među saveznicima. Pored izvršavanja glavnih vojnih zadaća, rad u multinacionalnom okruženju prilika je i za predstavljanje naše domovine i njezine kulturne baštine.

 

    Hrvatska večer u Poljskoj

    Foto: OSRH / ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/hrvatska-vecer-u-poljskoj/hrvatska_vecer_201218_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/hrvatska-vecer-u-poljskoj/hrvatska_vecer_201218_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/hrvatska-vecer-u-poljskoj/hrvatska_vecer_201218_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/hrvatska-vecer-u-poljskoj/hrvatska_vecer_201218_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/hrvatska-vecer-u-poljskoj/hrvatska_vecer_201218_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/hrvatska-vecer-u-poljskoj/hrvatska_vecer_201218_07.jpg


Vijesti