HRM sudjelovao na Regionalnom simpoziju pomorskih snaga u Veneciji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-hrm.jpg

Izaslanstvo Hrvatske ratne mornarice na čelu sa zamjenikom zapovjednika Tihomirom Ercegom sudjelovalo je tijekom prošloga tjedna na 8. Regionalnom simpoziju pomorskih snaga za mornarice Sredozemnog i Crnog mora.

Na ovogodišnjem simpoziju sudjelovali su zapovjednici i predstavnici 43 države, pri čemu su istaknuli kako će zajedničkim snagama pružiti podršku u jačanju pomorske sigurnosti i nastaviti s operacijama održavanja pomorske sigurnosti.

U sklopu simpozija, potpisani su i pristupni dokumenti za Trans-regionalnu pomorsku mrežu (Trans-Regional Maritime Network – T-RMN) za nadzor i zaštitu pomorskog prometa. T-RMN je proširenje postojećeg projekta V-RMTC (Virtualni regionalni centar za nadzor pomorskog prometa) koji uvezuje zemlje Sredozemnog i Crnog mora u zajedničkom djelovanju nadzora pomorskog prometa. Projekt V-RMTC je pokrenut 2004. godine, a Republika Hrvatska je jedna od zemalja utemeljiteljica projekta.

Radni dio simpozija odrađen je kroz teme dijaloga i suradnje u cilju nadzora, operacija i rast snaga za pomorsku sigurnost.

Vijesti