Helikopterima HRZ i PZO tijekom vikenda prevezeno 16 pacijenata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hml_15092016_v-4.jpg
Foto: HRZ i PZO

Tijekom proteklog vikenda, od petka 21. do ponedjeljak 24. srpnja 2017. posade transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezle su s hrvatskih otoka i priobalja 16 pacijenta čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz.

Najviše pacijenata, njih petero, prevezeno je s otoka Korčule, jedan iz Gospića, dva pacijenta s otoka Visa i Malog Lošinja te tri s Raba i Hvara.

Među zbrinutim pacijentima nalazilo se šestero djece od kojih troje iz Kraljevine Švedske, Češke Republike i Republike Slovenije, a vojnim helikopterima prevezeni su s otoka Hvara, Korčule i Visa.

Eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane stacionirana na Krku, te Eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz Divulja, tijekom 2017. godine prevezle su do sada 478 pacijenata i 884 pratitelja, za što je utrošeno nešto manje od 440 sati naleta.



Vijesti