Helikopterima HRZ i PZO-a tijekom vikenda prevezeno 11 pacijenata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrz_09102013_v.jpg

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, tijekom produženog blagdanskog vikenda od subote, 5. listopada do utorka, 8. listopada 2013., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja 11 pacijenata, među kojima je bilo i dvoje stranih državljana.


Tako je helikopterom Mi-8 MTV u subotu, 5. listopada hitnim letom prevezeno troje pacijenata s Brača, Hvara i Šolte, dok su u nedjelju, 6. listopada posade ETH bile angažirane u zbrinjavanju troje pacijenta s Korčule i Visa.  Uz prijevoz pacijenata, letačka posada ETH u subotu je bila angažirana i u akciji potrage za nestalom osobom na širem prostoru mjesta Gata, u kanjonu Cetine, kod Omiša. Uz pretraživanje terena iz zraka posada je pružala potporu u prijevozu pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja.

Također, brzom intervencijom helikopterskih posada HRZ i PZO-a u ponedjeljak, 7. listopada prevezen je američki turist s Hvara te još troje pacijenta s Korčule, Visa i Šolte. Jedanaesti pacijent ovoga vikenda prevezen je također s Hvara, a radilo se o austrijskom turistu.

Sva zbrinjavanja pacijenata uz pomoć helikoptera HRZ i PZO-a bila su do KBC Split, a od početka ove godine posade ETH iz Divulja sveukupno su hitnim medicinskom letovima prevezle 419 pacijenata.

 



Priopćenja