Glasovanje pripadnika OS RH u drugom krugu predsjedničkih izbora

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/01/20200105_predsjednicki_izori_pl_3-1024x683.jpg
Glasovanje pripadnika OS RH u drugom krugu predsjedničkih izbora | Foto: 5. HRVCON / M. Škovrrlj

U drugom krugu predsjedničkih izbora pripadnici OS RH na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu glasuju sukladno Zakonu o izboru Predsjednika RH

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se na dan drugog kruga izbora za Predsjednika Republike Hrvatske nalaze na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu, u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine glasuju na biračkim mjestima, sukladno Zakonu o izboru Predsjednika Republike Hrvatske.

Tako, pripadnici 5. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj glasuju na biračkom mjestu u vojarni “Bemowo Piskie”, Bemowo Piskie, a pripadnici 11. hrvatskog kontinegenta u misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support – RS) u Islamskoj republici Afganistan glasuju na biračkim mjestima u kampu Gibson u Kabulu i kampu Marmal u Mazer-e-Sharifu.

 
Glasovanje pripadnika OS RH u drugom krugu predsjedničkih izbora | Foto: 5. HRVCON / M. Škovrrlj

Također, pripadnici Oružanih snaga RH koji se nalaze na službi u operaciji potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR) imaju mogućnost glasovanja i to u Prištini u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Kosovo.

Organiziranje glasovanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je Rješenjima Državnog izbornog Povjerenstva RH o određivanju biračkih mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske.

Na ovaj način, u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine mogućnost glasovanja u drugom krugu izbora za Predsjednika Republike Hrvatske imalo je više od 200 pripadnika OS RH koji se trenutno nalaze u navedenim mirovnim misijama.

Pripadnici Oružanih snaga RH koji se na dan drugog kruga predsjedničkih izbora, nalaze u službi u Oružanim snagama RH, u kojima neće biti organizirana biračka mjesta, glasuju na najbližem redovnom biračkom mjestu.

Glasovanje pripadnika OS RH u drugom krugu predsjedničkih izbora | Foto: 5. HRVCON

Objava Glasovanje pripadnika OS RH u drugom krugu predsjedničkih izbora pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja