General Šundov u radnom obilasku juga Hrvatske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/12/sundov_obilazak_juga_hrvatske_041218_v.jpg
Foto: OSRH / Nina Krnić

Načelnik GS OSRH general zbora Šundov s ključnim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih cjelina u radnom obilasku juga Hrvatske

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov s ključnim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih cjelina obišao je 3. i 4. prosinca 2018. godine prostor dubrovačkog ratišta iz Domovinskog rata.

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. izaslanstvo Glavnog stožera posjetilo je Ploče, gdje im je zapovjednik 116. brigade general-bojnik Nedjeljko Obradović prezentirao obranu doline Neretve i operaciju "Čagalj", nakon čega su posjetili Dubrovnik.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov tom je prigodom, u svom obračanju zapovjednom osoblju ispred tvrđave Imperijal u Dubrovniku, istaknuo da su vojno-redarstvene operacije oslobađanja juga Hrvatske prve i najveće napadne operacije Hrvatske vojske i policije u 1992. godini, koje su omogućene uspješnom herojskom obranom Dubrovnika i njegovih branitelja 1991. godine. "Velika pobjeda zaslužuje zahvalu Hrvatskoj vojsci i policiji, stanovništvu juga Hrvatske i njegovim braniteljima" poručio je general Šundov.

O situaciji na južnom bojištu tijekom 1991. i 1992. godine govorio je general-bojnik Luka Džanko, a održana je i prezentacija o južnom bojištu nakon koje je uslijedio posjet Muzeju Domovinskog rata na Srđu. General zbora Mirko Šundov potom je na terenu prikazao tijek operacije Tigar i deblokade Dubrovnika. 

U utorak, 4. prosinca 2018. u Zvekovici kod Cavtata general-pukovnik Marijan Mareković održao je nazočnima prezentaciju o desantu na Cavtat, operaciji Konavle i Vlaštica nakon čega su obišli Konavle i Prevlaku.

U sklopu radnog posjeta načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom susreo se i s gradonačelnikom grada Dubrovnika Matom Frankovićem i županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem.

https://www.flickr.com/photos/morh-hr/sets/72157698419085710

Vijesti