General Pađen primio bugarske kadete

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/04/bugarski_kadeti_hvu_27032019_v.jpg
Foto: HVU / D. Sertić

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) general-bojnik Mate Pađen primio je u srijedu, 27. ožujka 2019. troje bugarskih kadeta s vojne akademije Vasil Levski National Military University iz Velike Trnove, koji su proveli dva mjeseca u Republici Hrvatskoj u sklopu programa akademske mobilnosti EU, a koji se provodi u skladu s potpisanim Erasmus+ sporazumom s bugarskom akademijom.

Tijekom boravka na HVU bugarski kadeti upoznali su se s hrvatskim vojnim obrazovnim sustavom i organizacijskim cjelinama Učilišta, kao i s aktivnostima međunarodne suradnje i obvezama tijekom mobilnosti te su bili uključeni i u pojedine aktivnosti Kadetske bojne. S hrvatskim kadetima bili su na Zimskom kampu na tečaju skijanja, a imali su priliku sudjelovati i na gađanju s jurišnom puškom VHS. Dio vremena kadeti su proveli i na Sveučilištu u Zagrebu, gdje su se upoznali sa strukturom, misijom i općim informacijama o Sveučilištu.

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja. Navedeni program nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince te međunarodne suradnje za organizacije.

    General Pađen primio bugarske kadete

    Foto: HVU / D. Sertić

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-paden-primio-bugarske-kadete/bugarski_kadeti_hvu_27032019_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-paden-primio-bugarske-kadete/bugarski_kadeti_hvu_27032019_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-paden-primio-bugarske-kadete/bugarski_kadeti_hvu_27032019_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-paden-primio-bugarske-kadete/bugarski_kadeti_hvu_27032019_4.jpg


Vijesti