General Ostović i zamjenica američkog veleposlanika obišli humanitarni projekt u Vunskom polju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karlovac_16092015_v.jpg
Foto: MORH/ P. Kostanjšak

U sklopu nadzora Tima za procjenu programa humanitarne pomoći Zapovjedništva američkih snaga za Europu koji boravi u Republici Hrvatskoj, zapovjednik HKoV-a OS RH, general pukovnik Mate Ostović i zamjenica američkog veleposlanika u RH Margaret Nardi  danas su, 16. rujna 2015. godine, obišli igralište prilagođeno djeci s posebnim potrebama u Vunskom Polju kod Karlovca.

Riječ je o jednom od civilnih humanitarnih projekata pomoći koji su dosad realizirani u suradnji američke i hrvatske vojske, a uz financijsku i organizacijsku pomoć Veleposlanstva SAD-a u RH.
 
General Mate Ostović tom je prigodom rekao kako Veleposlanstvo Sjedinjenih Država ulaže u brojne humanitarne projekte u Hrvatskoj.  "Naše je zadovoljstvo što kao Hrvatska kopnena vojska možemo sudjelovati u ovakvim projektima s pripadnicima Oružanih snaga SAD-a, koji svake godine zajedno s pripadnicima OS RH rade na nekom od projekata, uz financijsku pomoć i organizaciju Veleposlanstva SAD-a.  Zadovoljni smo što na taj način možemo pridonijeti lokalnoj zajednici u bilo kojem gradu, općini i županiji te će hrvatska vojska nastaviti sudjelovati u ovakvim i sličnim projektima", izjavio je zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mate Ostović.

"Drago nam je biti u Karlovcu, gdje imamo dobre partnerske odnose s Gradom, kao i sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske. Ovo je jedan od najvećih partnerskih projekata pomoći u kojem je Veleposlanstvo ikad sudjelovalo, a njegova ukupna vrijednost je oko 450 tisuća dolara", istaknula je zamjenica veleposlanika SAD-a u RH Margaret Nardi. Pojasnila je da je cilj obilaska vidjeti kako se igralište koristi i kako je utrošen novac u projektu, te je na samom kraju izrazila zadovoljstvo viđenim.



Vijesti