General Lovrić sudjelovao na sjednici Vojnog odbora NATO

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nato_22012016_v.jpg
Foto: nato.int

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić sudjelovao je u četvrtak, 21. siječnja 2016. u Bruxellesu na 174. sjednici Vojnog odbora NATO u formatu načelnika Glavnih stožera.

Sastankom je predsjedao predsjedavajući Vojnog odbora NATO-a general Petr Pavel, a svojim izlaganjima potporu su mu dali i zapovjednici Savezničkog zapovjedništva za operacije i Savezničkog zapovjedništva za transformacije, generali Philip Breedlove odnosno general Denis Mercier.

Na sastanku su načelnici glavnih stožera informirani o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu i o razvoju afganistanskih snaga sigurnosti, a potom su usvojili preporuke ministrima obrane, koji će se sastati u veljači 2016. godine, vezano za nastavak djelovanja u NATO misiji "Odlučna potpora" u Afganistanu.

Također se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji na Mediteranu i mogućnostima za vojnu suradnju s mediteranskim partnerima.

Razmotrena su i sigurnosna pitanja od strateškog interesa za NATO, stavovi i moguće mjere,  te su pripremljeni savjeti i smjernice za Sjeverno-atlantsko vijeće te za ministre obrane u pripremi NATO Samita u Varšavi u srpnju 2016. godine.

Na kraju sastanka, održana je prigodna svečanost oproštaja s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Dragom Lovrićem kojem je to bio zadnji sastanak Vojnog odbora NATO-a.



    General Lovrić sudjelovao na sjednici Vojnog odbora NATO

    Foto: nato.int

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-lovric-sudjelovao-na-sjednici-vojnog-odbora-nato/nato_22012016_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-lovric-sudjelovao-na-sjednici-vojnog-odbora-nato/nato_22012016_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/general-lovric-sudjelovao-na-sjednici-vojnog-odbora-nato/nato_22012016_3.jpg


Vijesti