General Lovrić sa vojnim izaslanicima Rumunjske i Srbije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lovric_rumunjska_22032011_v.jpg

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić susreo se u ponedjeljak, 21. ožujka 2011. godine, odvojeno sa vojnim izaslanicima Rumunjske u RH brigadirom Franciscom Romocea-om i dosadašnjim vojnim izaslanikom Republike Srbije u RH brigadirom Radoslavom Ilićem te njegovim nasljednikom, pukovnikom Zoranom Bogdanovićem.


Brigadir Romocea u svom se obraćanju zahvalio na prijemu, te je naglasio da Rumunjska cijeni doprinos Republike Hrvatske u međunarodnim operacijama potpore miru, kao i doprinos operacijama NATO saveza. Također, istaknuo je kako je sigurnost u regiji prioritet kojem će Rumunjska i nadalje polagati posebnu pažnju. Poželjevši novoimenovanom vojnom izaslaniku Rumunjske puno uspjeha u radu, general Lovrić istaknuo je da su Oružane snage Republike Hrvatske otvorene za  nastavak i proširenje suradnje s rumunjskim kolegama, prije svega imajući na umu zajedničku težnju očuvanja sigurnosti i stabilnosti u regiji.

Tijekom susreta načelnika GS OS RH general pukovnika Drage Lovrića sa dosadašnjim i novoimenovanim vojnim izaslanicima Republike Srbije u RH, brigadirom Radoslavom Ilićem i pukovnikom Zoranom Bogdanovićem, razgovaralo se o bilateralnoj vojnoj suradnji dviju država.
Brigadir Ilić istaknuo je kako je Sporazum o suradnji na području obrane između dvije zemlje osnova za još kvalitetnije odnose oružanih snaga dviju zemalja. Naglasio je važnost suradnje i sigurnosti zemalja u regiji. General Lovrić zahvalio je dosadašnjem vojnom izaslaniku na održavanju vrlo dobrih odnosa te je na kraju susreta istaknuo da je uvjeren da će pukovnik Bogdanović nastaviti napore svog prethodnika kako bi se vojno-vojni odnosi još više učvrstili, pri čemu će mu Oružane snage RH pružati svesrdnu potporu.



Vijesti