Film „VRO Oluja“ dobio posebnu nagradu međunarodnog vojnog festivala u Italiji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/oluja_nagrada_16112009v.jpg

Petominutrni film „Vojno redarstvena operacija OLUJA“  na ovogodišnjem 20. jubilarnom međunarodnom Festivalu vojno-dokumentarnog filma „Eserciti e popoli“održanom od 9-15. studenog u talijanskom gradiću Bracciano nedaleko Rima, osvojio je u kategoriji povijesti posebno priznanje festivala.

U vrlo jakoj konkurenciji, natjecala se 21 zemalja sa više od pedeset filmova, Hrvatska je nominirala dva vojna filma i to u kategorijama povijest i mirovne misije. Na ovom festivalu predstavljajući se filmovima vojne produkcije sudjelujemo od 2002. i do sada smo već osvajali posebne nagrade festivala pa i prvo mjesto u kategoriji promidžbe prošle godine, no ovogodišnje priznanje od posebne nam je važnosti iz više razloga. Naime kratki povijesni osvrt na vojnu operaciju Oluja, na koju smo posebno ponosni, predstavili smo u međunarodnom okružju, podsjetili na jedan od najvažnijih događaja Domovinskog rata i dobili posebno priznanje za pristup temi prema ocjeni višečlanog međunarodnog žirija.
Nagrada je uručena predstavnicima Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a i Odjela Hrvatskih vojnih glasila u čijoj je produkciji film napravljen.
Hrvatska vojna filmska produkcija još jednim međunarodnim priznanjem prepoznata je i cijenjena i na međunarodnoj razini, doprinoseći i na ovaj način pozitivnoj promidžbi svojih oružanih snaga u svijetu i naše nedavne povijesti na koju smo posebno ponosni.

Vijesti