Film HVG-a nagrađen najboljim u kategoriji mirovnih misija

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/idif_208x139.jpg

Na 23. Međunarodnom festivalu vojnog filma IDFF-2013 (International Defence Film Festival) održanom od 11. do 17. studenoga 2013. u talijanskom gradiću Braccianu nedaleko Rima, film "10. godina sudjelovanja OS RH u operaciji ISAF" je u konkurenciji pedesetak filmova nagrađen kao najbolji u kategoriji mirovnih misija.

Na Festivalu vojnog filma IDFF-2013 hrvatski filmovi vojne tematike već su prepoznati kvalitetom i ovo je u kontinuitetu četvrta nagrada tijekom dosadašnjeg sudjelovanja na Festivalu. Nagrađeni film nastao je u prigodi obilježavanja desetogodišnjice sudjelovanja naših vojnika u operaciji ISAF, a rađen je u produkciji Odjela Multimedijalnih sadržaja i Hrvatskih vojnih glasila i izdavaštva SSOJI MORH-a.

Film je izabran u konkurenciji predstavnika četiri kontinenta i šesnaest zemalja, a uz europske tu su bili i predstavnici SAD-a, Južne Afrike, Kine i Koreje, među kojima većina njih u tehničkom i financijskom smislu mnogo više ulaže u filmsku produkciju te raspolaže daleko većim tehničkim i personalnim resursima.

Filmove ocjenjuje međunarodni žiri eksperata s dugogodišnjim filmskim i novinarskim iskustvom koji je ove godine američke predstavnike i njihov dokumentarac „2d Combat camera in action“ proglasio najboljim na festivalu.

Festival se u kontinuitetu održava od 1991. i pod visokim je pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, a  pokrenulo ga je talijansko kulturno društvo " Eserciti e Popoli " s ciljem promocije filmske  industrije.

Video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





















 {video}idff|622{/video}

 



Vijesti