Eskadrila transportnih helikoptera dobitnik priznanja Općine Šolta

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/solta_02082016_v.jpg
Foto: MORH/ t. Brandt

Eskadrili transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) dodijelit  će se Javno priznanje Općine Šolta za izniman doprinos eskadrile u hitnim medicinskim prevoženjima s područja općine Šolta do KBC Split.

Priznanje će biti uručeno u srijedu, 3. kolovoza 2016. godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Šolte u Domu kulture Grohote s početkom u 10.30 sati u sklopu programa obilježavanja i proslave Dana Općine Šolta i blagdana Svetog Stjepana, zaštitnika Općine Šolta.

Eskadrila transportnih helikoptera posebno je važna za otok Šoltu tijekom turističke sezone, zbog hitnog prijevoza, ne samo domaćeg stanovništva nego i gostiju koji ljetuju na Šolti i koji se zbog potreba liječenja na najbrži mogući način helikopterima HRZ i PZO zbrinjavaju do KBC Split ili drugih medicinskih ustanova u RH.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu na helidrom Grohote u srijedu 3. kolovoza 2016. najkasnije do 9.20 sati gdje mogu pratiti slijetanje helikoptera Mi-8 MTV i uzeti izjave članova letačke posade koji će primiti nagradu.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću i informiranje 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a,  pukovnik Marinko Karačić, mob: 091 400 42 77.



Najave