Državni tajnik Šimunović na sastanku u Berlinu

Na poziv njemačkog Saveznog Ministarstava obrane, izaslanstvo Ministarstva obrane i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, predvođeno državnim tajnikom MORH-a, Pjerom Šimunovićem, nazočit će u utorak, 23. ožujka, sastanku na razini ravnatelja za obrambenu politiku država koje imaju svoje postrojbe razmještene na području Regionalnog zapovjedništva Sjever u okviru NATO-ove operacije ISAF u Afganistanu.

Sastanak se održava u Berlinu u organizaciji SR Njemačke, kao vodeće države zadužene za Regionalno zapovjedništvo Sjever (RC NORTH), a s ciljem proširenja koordinacije među državama koje djeluju na području odgovornosti navedenog zapovjedništva. Pored hrvatskog izaslanstva, na sastanku će sudjelovati izaslanstva Belgije, Finske, Mađarske, Norveške, Švedske, Turske, SAD-a i NATO-a.
Tijekom sastanka očekuje se rasprava oko zaključaka Londonske konferencije i njihove implementacije na području Regionalnog zapovjedništva Sjever, koordinacije civilno-vojne suradnje i implementacije tranzicije odgovornosti za sigurnost na afganistanske nacionalne sigurnosne snage.



Vijesti