Donacija opreme Središnjici za upravljanje osobljem

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/szuo_6_16092010_v.jpg

U zagrebačkoj vojarni "Petar Zrinski“ danas je, 16. rujna, svečano potpisan transferni dokument o doniranoj opremi od strane Ministarstva obrane Kraljevine Danske Središnjici za upravljanje osobljem, tj. njenom Odjelu za odabir i promidžbu. Potpisnici dokumenta bili su danski brigadir Kurt Refsgaard i zapovjednik SzUO brigadir Zdravko Andabak.


Potpisivanjem je zaključen višegodišnji projekt u sklopu kojeg su opremljeni Kontaktni centar i Psihologijska računalna testiraonica SzUO-a, te je donirana multimedijalna i ostala oprema u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna. Prije svega, realizacija projekta omogućit će brži i učinkovitiji kontakt SzUO sa zainteresiranim kandidatima za prijem u OS RH, kao i njihovo brzo testiranje. Naravno, oprema će služiti i za druge zadaće koje obavlja Središnjica.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, brigadir Refsgaard izrazio je uvjerenje da će oprema, sigurno biti korištena na dobrobit OS RH. Zaključenje projekta danski je časnik opisao kao početak nove i veće bilateralne suradnje dviju zemalja unutar NATO-a.

U ime MORH-a i OS RH, uz brigadira Andabaka danskoj su strani zahvalili Ravnatelj Uprave za ljudske resurse MORH-a Nenad Smolčec, zamjenik načelnika Uprave za personalne poslove GS OS RH brigadir Ivica Kinder, te čelnik Projektnog tima brigadir Vlado Gruić.



Vijesti