Donacija kontrolno – nadzornog tornja na vojnom poligonu u Slunju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/morh-1024x607.jpg

U sklopu prezentacije planiran je prikaz JTAC sposobnosti uz sudjelovanje tri američka zrakoplova F16 iz Aviana i dva helikoptera Kiowa Warrior HRZ-a

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju u petak, 4. listopada 2019. godine održat će se prikaz funkcioniranja kontrolno – nadzornog tornja, donacije Vlade Sjedinjenih Američkih Država Hrvatskoj vojsci.

Riječ je o kontrolno – nadzornom tornju (Range Control Tower) kojeg je izgradilo Zapovjedništvo Američkih zrakoplovnih  snaga u Europi, a čijim će se stavljanjem u funkciju osigurati sigurno i uspješno vođenje i nadzor obuke i vježbi s bojnim gađanjem na zrakoplovnom strelištu vojnog poligona “Eugen Kvaternik” na Slunju.

U sklopu prezentacije RC tornja, planiran je metodski prikaz JTAC sposobnosti uz sudjelovanje tri američka zrakoplova F16 iz zrakoplovne baze Aviano u Italiji i dva helikoptera Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje ovog događaja da dođu u petak, 4. listopada 2019. na vojni poligon “Eugen Kvaternik” Slunj najkasnije do 09,30 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr, do četvrtka, 3. listopada 2019. do 16 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske ili osobne iskaznice i broj mobitela.

Objava Donacija kontrolno – nadzornog tornja na vojnom poligonu u Slunju pojavila se prvi puta na MORH.



Najave