Dodjela “SACEUR Recognition Award” časničkom namjesniku Fanuku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/03/2021-03-19-fanuko-1024x772.jpg
Dodjela "SACEUR Recognition Award" časničkom namjesniku Fanuku | Foto: OS RH

Nagradu mu je uručila načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadna generalica Gordana Garašić

Nagrada “SACEUR Recognition Award” uručena je na prigodnoj svečanosti u četvrtak, 18. ožujka 2021. časničkom namjesniku Michaelu Fanuku za njegov izniman doprinos tijekom sudjelovanja u NATO misiji u Iraku.

Nagradu mu je predala načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadna generalica Gordana Garašić u prisustvu prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Dražena Klanjca.

Časničkom namjesniku Fanuku nagradu je dodijelio zapovjednik Savezničkih snaga u Europi (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR), američki general Tod D. Wolters za njegov izniman doprinos tijekom sudjelovanja u NATO misiji u Iraku.

“Dodjela ove prestižne nagrade za rad u međunarodnom okružju nije nešto što se događa često, ponosni smo na činjenicu da je dodijeljena upravo pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske i na tome vam čestitam”, istaknula je brigadna generalica Garašić.
Časnički namjesnik Michael Fanuko, inače djelatnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH, zahvalio je na dodijeljenom priznanju i ukratko se pred nazočnima osvrnuo na okolnosti koje su dovele do njegove nominacije za nagradu SACEUR-a.

Objava Dodjela “SACEUR Recognition Award” časničkom namjesniku Fanuku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti