Dodatnih 50 vojnika u ranim jutarnjim satima stiže na Pelješac

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/09/pozar_orebic_25092018_v.jpg
Foto: HRZ/ M. Filipović-Grčić, S. Trepšić

Pedeset pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest vozila cijelu će noć biti angažirani na požarištu na području Orebića

Pedeset pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest vozila cijelu će noć biti angažirani na požarištu na području Orebića-Mokalo-Podstup na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružit će im se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne "126. brigade HV-a" u Sinju sa sedam motornih vozila.

Zbog požara koji su zahvatili Pelješac, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati sutra, u srijedu, 26. rujna 2018. u 8.00 sati u Orebiću, u Općini Orebić, Obala pomoraca 24.

Na sastanku će se dogovoriti daljnji koraci.

Podsjetimo, tijekom današnjeg dana 50 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske prevezeno je s dva helikoptera MI-8 MTV-1 na požarište Orebić, dok je pet kamiona s opremom i vozilom veze na isto požarište upućeno desantnim brodom-minopolagačem DBM-82 PP NOS-a Hrvatske ratne mornarice.

Foto: HRZ/ M. Filipović-Grčić, S. Trepšić

Vijesti