Dočasnici iz 11 zemalja posjetili vojarnu u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/09/11_medjunarodni_kamp_za_docasnike_nato_hr_190719_naslovna-1024x607.jpg
Foto: HRZ / L. Parlov

U sklopu 11. međunarodnog kampa dočasnika zemalja članica NATO-a i Partnerstva za mir koji se održava u Splitu, dočasnici iz 11 zemalja sudionika posjetili su u utorak, 3. rujna vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku

U sklopu 11. međunarodnog kampa dočasnika zemalja članica NATO-a i Partnerstva za mir koji se održava u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu, dočasnici iz 11 zemalja sudionika posjetili su u utorak, 3. rujna vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Ispred Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“ pozdravio ih je zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev.

U toj prigodi, upoznao ih je s ulogom koju Središte za obuku ima u obuci kadrova za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a istaknuo je i kako SzO provodi i razne obučne aktivnosti i za potrebe drugih grana Hrvatske vojske.

Dočasnici iz 11 zemalja posjetili vojarnu u Zemuniku
Foto: HRZ / L. Parlov

Posebno se osvrnuo na suradnju SzO-a s civilnim obrazovnim institucijama kao što su Sveučilište u Zadru, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu i zadarska Srednja tehnička škola.

Kazao je kako dočasnici imaju nezamjenjivu ulogu u funkcioniranju oružanih snaga, poželio im uspješan rad i ugodan boravak u Hrvatskoj.

Prezentaciju o aktivnosti, zadaćama i misiji SzO-a održala je časnička namjesnica Nevena Ramić, prva dočasnica Središta za obuku.

Tijekom posjeta dočasnici su obišli i Zapovjedništvo te eskadrile aviona i helikoptera i PP eskadrilu 93. zrakoplovne baze.

Dočasnici iz 11 zemalja posjetili vojarnu u Zemuniku
Foto: HRZ / L. Parlov

Inače, međunarodni kamp dočasnika jedna je od njihovih iznimno važnih aktivnosti koja je između ostalog rezultat uspješne suradnje dočasničkih zborova OS zemalja iz kojih dolaze. Na njemu su uglavnom viši dočasnici koji imaju bogato iskustvo rada na voditeljskim ili zapovjednim dužnostima.

Ovaj međunarodni kamp prigoda je za razmjenu iskustava, raspravljanje o izazovima s kojima se susreću u poslu, predstavljanje svojeg rada, razmjenu iskustava, afirmiranje suradnje, međusobno upoznavanje i unaprjeđivanje odnosa kao i dodatno razvijanje znanja, vještina i sposobnosti.

Također, dočasnicima se pruža i mogućnost upoznavanja hrvatske kulturne i povijesne baštine.

Na ovogodišnjem Kampu dočasnike predvodi časnički namjesnik Goran Nimac Kalcina iz Hrvatske ratne mornarice.

Objava Dočasnici iz 11 zemalja posjetili vojarnu u Zemuniku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti