Dječji vrtić Šlapica u posjetu 91. krilu HRZ-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-24-vrtic-na-plesu-n-1024x683.jpg
Dječji vrtić Šlapica u posjetu 91. krilu HRZ-a | Foto: HRZ/ A. Trupinić

Tijekom posjeta djeca i njihovi voditelji razgledali su avione i helikoptere na kojima danas lete vojni piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Dječji vrtić Šlapica u posjetu 91. krilu HRZ-a | Foto: HRZ/ A. Trupinić

Četrdesetero djece, roditelja i djelatnika Dječjeg vrtića “Šlapica” iz Oroslavja posjetilo je 23. svibnja 2024. godine 91. krilo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici.

Tijekom posjeta djeca i njihovi voditelji razgledali su avione i helikoptere na kojima danas lete hrvatski vojni piloti. Predstavljeni su im helikopteri Mi-171 Sh i UH-60M te zadaće koje svakodnevno s njima provodi Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, kao i avioni MiG-21, povijesni MiG-21 Rudolfa Perešina i popularni MiG-21 “Kockica”. Međutim, poseban interes djeca su iskazala prema najnovijem višenamjenskom borbenom avionu Rafale, koji je prije nepunih mjesec dana stigao u Hrvatsku.

Tom prilikom, Načelnik stožera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je objasnio koji je stvarni smisao i cilj posjeta djece i mladih zrakoplovnim vojarnama: “Osobito je zadovoljstvo pružiti djeci priliku da se u najranijoj dobi upoznaju sa zanimanjem vojnog pilota i zrakoplovnog tehničara. Možda se pojedincima današnje iskustvo ureže u sjećanje pa jednog dana, kada dođe vrijeme za to, krenu našim stopama. Ovakav pristup svakako može samo predstavljati prednost i postići najbolje promotivne učinke. Imamo sjajnu suradnju sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama te fakultetima i mišljenja sam kako ovakvu praksu treba nastaviti i dalje poticati i u budućnosti”.

Djelatnici Dječjeg vrtića Šlapica iz Velike Gorice predvođeni voditeljicom Jelenom Mikulec zahvalili su se na odličnoj organizaciji prihvata djece te programu koji nudi poseban doživljaj djeci predškolske dobi.

Dječji vrtić Šlapica u posjetu 91. krilu HRZ-a | Foto: HRZ/ A. Trupinić

Objava Dječji vrtić Šlapica u posjetu 91. krilu HRZ-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti