Darivanje krvi i sportska natjecanja uoči Dana HRM-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/09/2021-09-10-ddk-hrm-12-1024x683.jpg
Darivanje krvi i sportska natjecanja uoči Dana HRM-a | Foto: HRM/ D. Mišić

Uoči 30. godišnjice osnutka Hrvatske ratne mornarice u prostorima vojarne "Admiral flote Sveto Letica Barba" u Splitu, pripadnici HRM-a ovoga tjedna započeli su sa programima kojima će tijekom rujna obilježiti veliku obljetnicu.

Prva u nizu tih sadržaja akcija je dragovoljnog darivanja krvi , koja je provedena u petak, 3. rujna 2021. u ambulanti vojarne i tijekom koje je prikupljeno 56 doza krvi.

Tjedan poslije, od 7. do 9. rujna, na sportskim terenima vojarne održani su turniri u malom nogometu i košarci.

Već tradicionalno, u sportskim nadmetanjima sudjeluju ekipe Flote HRM-a, Obalne straže RH, Pomorske baze Split, Središta za obuku HRM-a, bojne Obalnog motrenja i navođenja (bOMiN) te Zapovjedništva HRM-a.

Svečana dodjela pehara i priznanja održana je u četvrtak, 9. rujna u lučici Poljud.

U prigodi uručenja nagrada, zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffanelli čestitao je najuspješnijima: “Sportske aktivnosti, tjelovježba, sport uopće od iznimne je važnosti, posebno za razvoj sposobnosti koje vojnički poziv zahtijeva. Podizanjem tjelesne spremnosti na višu razinu podižemo ukupnu kvalitetu života”, istaknuo je.

Pobjednički pehar u malom nogometu osvojili su pripadnici Flote. Ekipa Središta za obuku plasirala se na drugo dok se na trećem mjestu ovoga puta našla Bojna OMiN.

Ekipa Pomorske baze Split zablistala je u košarci te osvojila prvo mjesto. Flota HRM-a ovdje je bila druga, dok se na treće mjesto plasirala ekipa Središta za obuku.

Darivanje krvi i sportska natjecanja uoči Dana HRM-a | Foto: HRM/ D. Mišić

Objava Darivanje krvi i sportska natjecanja uoči Dana HRM-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti